Endodontie

Home / Servicii / Endodontie

endodontie dentaraCe este endodontia dentara?

Endodontia dentară este o ramură a stomatologiei care se ocupă de tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui, cum ar fi inflamațiile și infecțiile pulpei și a rădăcinilor dentare. Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară (țesutul moale din interiorul dintelui care conține nervi și vase de sânge) este inflamată sau infectată ca urmare a cariilor, fracturilor sau a altor leziuni dentare.

Procedura de endodonție implică îndepărtarea pulpăi dentare inflamate sau infectate, curățarea canalului radicular (canalul din interiorul rădăcinii dintelui care conține nervii și vasele de sânge), umplerea canalului cu un material special pentru a preveni reinfecția și, în cele din urmă, sigilarea dintelui cu o obturație sau o coroană dentară pentru a preveni ruperea sau fracturarea dintelui.

Tratamentul endodontic poate salva dinții care altfel ar fi trebuit extrasi. In plus, endodonția poate ajuta la ameliorarea durerilor de dinți și la prevenirea infecțiilor dentare care pot duce la complicații mai grave, cum ar fi infecția sinusurilor sau a altor organe.

Endodontia dentară este efectuată de un endodont, care este un specialist în tratamentul afecțiunilor din interiorul dintelui. Procedurile de endodonție sunt efectuate de obicei sub anestezie locală și pot dura de la o oră până la câteva ore, în funcție de complexitatea cazului.

Tratamentele endodontice la microscop

Tratamentele endodontice la microscop sunt proceduri moderne și avansate în care endodonții utilizează un microscop special pentru a vizualiza în detaliu interiorul dintelui și a rădăcinii dentare în timpul tratamentului.

Microscopul este folosit pentru a amplifica imaginea zonei de lucru și pentru a oferi o imagine tridimensională mai precisă a canalului radicular și a structurilor dentare asociate, cum ar fi canalele laterale sau accesorii. Această tehnică avansată de vizualizare permite endodontului să identifice și să trateze afecțiunile dentare mai precis și mai eficient.

Tratamentul endodontic la microscop poate fi recomandat pentru cazuri complexe, cum ar fi canale radiculare înguste sau calcifiate, sigilarea perforațiilor sau îndepărtarea instrumentelor fracturate (ace) de la nivelul canalelor radiculare,  leziuni ale rădăcinilor dentare, precum și pentru pacienții care au fost supuși anterior tratamentelor endodontice nereușite.

În timpul procedurii, endodontul lucrează cu precizie sporită, utilizând instrumente specializate pentru a curăța și trata canalul radicular în profunzime. Microscopul permite de asemenea endodontului să controleze mai bine dezinfecția și să asigure sigilarea canalului radicular cu materiale de obturație adecvate.

În general, tratamentele endodontice la microscop au o rată de succes ridicată și reduc riscul de recidivă a afecțiunilor dentare. Această abordare avansată poate fi mai costisitoare decât tratamentele endodontice obișnuite, dar este recomandată pentru pacienții care doresc să beneficieze de cele mai noi și mai eficiente tehnologii dentare disponibile.

Denumire RON EURO
Albire Endodontica 250
Tratament endodontic la microscop, frontali 500
Tratament endodontic la microscop, premolari 550
Tratament endodontic la microscop, molari 600
Obturatie radiculara tridimensionala, frontali 220
Obturatie radiculara tridimensionala, premolari 280
Obturatie radiculara tridimensionala, molari 330
Obturatie provizorie cu hidroxid de calciu 120
Sigilare cu material Bioceramic 80
Sigilare perforatii cu MTA 250
*Lista de prețuri are caracter informativ.