Implantoligie

Home / Servicii / Implantoligie

Implantologia dentaraCe este implantologia?

Implantologia dentară este o ramură importantă a stomatologiei care se concentrează pe înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați cu ajutorul implanturilor dentare. Implanturile dentare sunt dispozitive metalice sub formă de șuruburi care sunt plasate în oasele maxilare sau mandibulare pentru a înlocui rădăcinile dinților naturali. Aceste implanturi sunt fabricate din titaniu sau alte materiale compatibile cu organismul uman și sunt proiectate pentru a fi integrate în oasele maxilare sau mandibulare pentru a oferi stabilitate și suport pentru coroanele dentare, punțile sau protezele.

Procedura de implant dentar începe cu evaluarea inițială a pacientului pentru a determina dacă sunt eligibili pentru implanturi dentare. Aceasta implică o examinare detaliată a cavității bucale, o evaluare radiografică și o discuție a istoricului medical al pacientului. După ce s-a stabilit că pacientul este un candidat potrivit pentru implanturi dentare, se va crea un plan de tratament personalizat care va lua în considerare nevoile specifice ale pacientului.

În timpul procedurii de implant dentar, implantul este plasat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală minim invazivă. După ce implantul este plasat, este necesar un timp de vindecare pentru ca acesta să se integreze în osul înconjurător. În general, acest proces durează între trei și șase luni, timp în care implantul se integrează în os și devine stabil.

După osteointegrare, se poate începe confecționarea coroanei dentare, a punții sau a protezei care va fi atașată de implant. Aceste restaurări sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi ceramica sau zirconiul, pentru a oferi o estetică cât mai naturală și o durabilitate pe termen lung.

În general, implanturile dentare oferă o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați. Cu o bună îngrijire orală și vizite regulate la dentist, implanturile dentare pot dura o viață întreagă și pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacientului.

Denumire RON EURO
Implant NOBEL 700
Implant MEGAGEN ANY RIDGE 550
Bont protetic+Coroana Zirconiu digital NOBEL 700
Bont protetic+Coroana Ceramica-Zirconiu NOBEL 700
Bont Protetic+Coroana Zirconiu digital MEGAGEN 550
Sistem All-on-4 MEGAGEN (extractii, 4 implanturi, lucrare provizorie) 3200
Sistem All-on-6 MEGAGEN (extractii, 6 implanturi, lucrare provizorie) 3900
Overdenture / arcada 2300
Ghid chirurgical digital 800
Proteza cu capse pe implanturi 4000
*Lista de prețuri are caracter informativ.