Despre turismul dentar in Romania si in Cluj-Napoca

Turismul medical stomatologic sau turismul dentar este o ramura destul de noua dar importanta a turismului medical, un domeniu care a evoluat rapid in ultimii 10 ani pe piata industriei turistice si este in crestere continua. Definitia corecta ar fi furnizarea de pacienti ce calatoresc in afara granitelor nationale, pentru a primi tratamente indiferent de ramura medicala ( cosmetica, chirurgie, stomatologie etc)  impreuna cu alte servicii cum ar fi cazarea, excursii, activitati in timpul liber intre tratamente, inchiriere de autoturisme.

Turismul dentar a crescut anual cu aproximativ 15 % in Europa in ultimii ani si este intr-o expansiune continua, domeniile cele mai dinamice fiind cele de chirurgie estetica si stomatologie. Lipsa de asigurare medicala de stat a tratamentelor stomatologice in Europa este unul dintre factorii cheie din spatele cresterii turismului dentar. Practic, strainii au aflat ca in tara noastra se furnizeaza aceste servicii la preturi mult mai mici si au venit pentru tratamente.

4 motive pentru care pacientii opteaza sa vina in Romania pentru tratamente stomatologice:

  • costurile sunt mai mici decat in occident:  atat de mici incat biletele de avion, cazarea la hotel si tratamentul medical sunt mult sub pretul, pe care ar fi achitat un pacient  in aproape oricare alta tara din Europa, SUA sau Canada
  • tehnologiile folosite sunt aceleasi ca si in tarile occidentale – clinica Platinum Denatal Center dispune de aparatura achizitionata din Statele Unite ale Americii, Germania si Coreea de Sud, intrucat aceste companii, producatori de aparate medicale sunt cele mai inovative iar calitatea este una superioara
  • materialele folosite de medici sunt de top: la fel ca aparatura, si materialele stomatologice sunt fabricate in tarile occidentale, unde controlul calitatii este riguros. La clinica noastra materialele sunt alese de catre medici cu foarte multa grija, punand accent tot timpul pe calitate. Astfel, lucram doar cu materiale biocompatibile, non-toxice, care aduc un beneficiu in plus pentru pacienti.
  • medicii sunt calificati si cu experienta: medici stomatologi din Romania sunt foarte bine pregatiti, au acces la cursuri si stagii de practica din strainatate, precum si la cele mai moderne echipamente medicale din domeniu, putand oferi servicii stomatologice premium

Odata cu dezvoltarea rapida a tehnologiei din ultimului deceniu, diferentele dintre standardele de calitate din Romania raportat la celelalte tari au disparut, iar usurinta cu care ne putem deplasa si costul redus ale biletelor de avion a contribuit esential  la dezvoltarea turismului medical.

In Romania turismul dentar e in floare si intr-o crestere continua, asta datorita si faptului ca in tara noastra sunt oameni ospitalieri, calzi si prietenosi unde strainii se simt in siguranta si nu in ultimul rand suntem o tara cu o cultura bogata, resurse turistice foarte variate si meleaguri pitoresti.

Care sunt serviciile cele mai cerute de pacientii sositi prin turism dentar ?

In general, pacientii sositi din occident in tara noastra, vor sa beneficieze de posibilitatea de a avea unul sau mai multe implanturi, sau de a-si pune coroane dentare pe unul sau mai multi dinti si nu in ultimul rand pentru pacientii care doresc tratamente estetice complexe in care pe langa implanturi vor sa beneficieze de detartraj, albire dentara profesionala, sau restaurari protetice prin fatete dentare. Ei vor sa beneficieze de tratamente de cea mai buna calitate si materiale premium, cum ar fi implanturi metal-free din ceramica, coroane dentare din zirconiu sau fatete din ceramica feldspatica, totul intr-un flux de lucru digital, de la prima radigrafie pana la ultimul control.

  • Beneficiul cel mai mare al fatetelor este rapiditatea cu care se pot efectua si estetica perfecta, mult visata de pacienti.  Se pot rezolva si cazuri de ortodontie simpla, ca intr-un final, sa poata pleca pacientul multumit si cu un zambet de Hollywood.     

Pasii ce trebuie sa ii parcurgi din prima clipa, pana la finalul tratamentului.

1. Sa ne contactezi prin telefon sau email- platinum.cluj@gmail.com sau 0040771002541

2. Sa ne trimiti o radiografie panoramica sau CBCT  

Radiografie panoramica pentru turismul dentar

3. Pe baza radiografiei si a dorintelor tale, medicul dentist stabileste un plan de tratament, va calcula costurile estimative si te va contacta

4. Veti hotara impreuna cand sa sosesti in tara, si te asistam daca mai ai nevoie de ajutor in alegerea altor servicii.

5. Dupa sosirea ta va avea loc realizarea propriu zisa a tratamentului dupa programul stabilit in plan.

De cate zile de concediu ai nevoie pentru tratamentele stomatologice?

Perioada pentru tratamente complexe poate dura de la cateva zile, la cateva saptamani, care va fi stabilit impreuna cu medicul pe baza planului de tratament.  Incercam sa iti minimizam perioada de sedere si numarul sedintelor necesare si sa maximizam rezultatele obtinute. Ne straduim sa optimizam toate sedintele tale cu timpul tau liber si sa revolvam cat se poate de multi pasi din tot ce ne-am propus impreuna.

 De ce sa nu transformi o interventie stomatologica intr-o minivacanta?

Poti combina placutul cu utilul. Astfel vei putea vizita orasul nostru Cluj-Napoca, „Capitala Transilvaniei”,un oras multicultural plin de istorie si arta, cat si imprejurimile mirifice din apropierea orasului. Dupa terminarea tratamentelor vei putea pleca cu amintiri de neuitat, o dantura sanatoasa si un zambet stralucitor.

Te putem indruma sa iti alegi  locul de cazare in functie de bugetul tau, unde si in ce fel sa iti petreci timpul liber intre tratamente, sa iti inchiriezi un autoturism ca sa te poti deplasa mai usor  si cu multe alte informatii pretioase.

Riscurile turismului dentar

Cea mai mare bariera este cea lingvistica. Exista un risc mai mare de comunicare gresita daca pacientul calatoreste intr-o tara in care nu vorbeste aceeasi limba. Insa la Platinum Dental Center vorbim fluent  engleza, romana, maghiara, araba, italiana, franceza, spaniola si germana, ceea ce ne usureaza comunicarea cu viitorii pacienti.

Un alt risc despre care dorim sa te informam este faptul ca se pot intampla lucruri neprevazute in calatoria ta. Cel mai nefericit exemplu este aceasta perioada de pandemie cu SARS-Cov2, cand nu se mai poate circula liber intre tari. In acest caz pot sa ramana tratamente nefinalizate care este un inconvenient atat pentru noi cat si pentru tine, draga pacient. Insa orice s-ar intampla, putem garanta ca vei avea lucrari provizorii, pana reusim sa terminam tratamentul.

Trebuie sa mentionam la riscuri si faptul ca un viitor pacient ar trebui sa se informeze despre  veridicitatea clinicii la care apeleaza pentru tratamente intr-o alta tara. Clinica noastra va sta la dispozitie cu orice document de atestare in caz ca aveti nevoie.

Implicarea turismului dentar in economia tarii

Turismul dentar datorita posibilitatii de mobilitate a persoanelor a luat o amploare globala, ajutand la cresterea economica a tarilor de destinatie si la cresterea locurilor de munca, ceea ce va duce la durabilitatea acestei ramuri a turismului. Odata cu cresterea turismului medical vom avea o crestere semnificativa si in celelalte ramuri al economiei.

Implicarea Platinum Dental Center in Turismul Dentar

Cresterea satisfactiei pacientilor este cel mai bun instrument de masurare al performantei si este cea mai buna reclama pentru o clinica, respectiv pentru un medic.

Echipa Platinum Dental Center este calificat in toate domeniile stomatologiei si dispune de radiologie 3D proprie, astfel incat pacientii pot beneficia de tratamente complexe fara sa mai fie nevoiti sa se deplaseze la alte clinici.